Els diabètics tindran gratis el podòleg abans de l’estiu

  • S'hi podran acollir els malalts que compleixin les condicions mèdiques. 
  • Es calcula que beneficiarà 170.000 catalans.
  • Hauran de ser visitats en 10 dies.
El peu diabètic causa úlceres greus fins al punt de precisar
amputacions per gangrena. L'atenció podològica serà gratuïta abans de l'estiu per als malalts de diabetis que compleixin certes condicions, segons el decret aprovat ahir pel govern català i que entrarà en vigor en tres mesos.

Els diabètics que podran acollir-se a aquest servei, fins ara no inclòs a la sanitat pública, són aquells amb més de 10 anys d'evolució o amb complicacions ja diagnosticades, com la neuropatia o la vasculopatia.

També se'n beneficiaran els que presentin alguna lesió en el peu tipus helomes, onicriptosi o úlceres neuropràctiques i els que necessiten tractaments ortopodològic per a transtorns estructurals o de la marxa. A més a més, estan inclosos els pacients amb problemes físics, socials o familiars.

Es calcula que gairebé la meitat dels diabètics de Catalunya, uns 170.000, podran beneficiar-se d'aquesta prestació sanitària. De fet, el Departament de Salut haurà d'invertir 9,5 milions d'euros anuals per proporcionar-la.

Per accedir a aquest servei gratuït, els pacients hauran de dirigir-se al seu metge de capçalera del Centre d'Atenció Primària (CAP) o a l'endocrí d'un centre especializat. Llavors, els malalts podran escollir un podòleg autoritzat de la llista facilitada pel CAP o pel centre especializat i, a més, hauran de ser visitats en un termini màxim de deu dies.

Només les autonomies d'Andalusia i Castella la Manxa oferien el tractament podològic dins els serveis sanitaris gratuïts fins ara, encara que només Catalu-nya ha aprovat una regulació específica per a això. Salut assegura també que pròximament preveu oferir de franc dos serveis ja anunciats: les ulleres i els audiòfons, encara que no concreta qui serien els beneficiats d'aquesta nova mesura.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento