Es dobla la petició d’ajuts de famílies desnonades a Barcelona

  • Es nota sobretot al centre de Barcelona.
  • Immigrants i gent gran, els més perjudicats pels desnonaments.
  • Han augmentat un 17% el darrer any.

La primera conseqüència dramàtica de la crisi ha estat l'atur, però ara es comença a notar en la incapacitat de les famílies per pagar el lloguer. La demanda d'ajuts per desnonament s'ha duplicat ja al centre de Barcelona i només ahir estava previst fer fora 30 llogaters.

La crisi fa témer que aquest 2009 la situació encara empitjori

Les darreres dades indiquen que l'any passat el nombre de desnonaments es va disparar un 17,5% a Barcelona, però «la crisi fa témer que aquest 2009 la situació encara empitjori», apuntava ahir des de l'UGT, Eduard Sanz. De fet, els primers símpotes ja s'han fet evidents, tal com constata la presidenta de la Federació d'Associacions de Veïns de Barcelona, Eva Fernández, que remarca que als barris dels districtes de Ciutat Vella o l'Eixample s'han arribat a doblar els desnonaments.

«Es tracta de zones que concentren població de gent gran, que es troben en especial situació de vulnerabilitat», destaca Fernández. La mitjana de desnonaments l'any passat a Barcelona va ser de 12 al dia. Ara bé, ahir n'estaven previstos una trentena, tot i que no s'especifica quins són per la impossibilitat de pagar el lloguer.

Es tracta de zones que concentren població de gent gran
Vista la situació, la Plataforma per un Habitatge Digne, formada per diverses entitats, ha presentat esmenes a un nou projecte de llei, que preveu desnonaments el mateix dia que
es dicti sentència. Demanen que se suspengui la mesura fins que el llogater trobi una nova llar i que el Govern central posi mesures de control per evitar l'assetjament immobiliari.
Mostrar comentarios

Códigos Descuento