Dos indigents al dia sense sostre aconsegueixen deixar el carrer

  • 4.307 han passat per centres d'acollida.
  • S'han atès fins un 12% més en un any.
  • Sant Martí estrena nou servei d'inserció social.
La ciutat de Barcelona va atendre l'any passat
4.485 ciutadans sense sostre
, un 12% més que el 2007. Amb el pitjor de la crisi encara per arribar, tots els serveis per a exclosos socials van incrementar el nombre d'usuaris.

Els centres d'acolliment (4.307) concentren la major part de l'activitat. I 178 rodamóns van pernoctar als habitatges d'inclusió. Amb problemes menys greus que el collectiu anterior, hi ha els «vulnerables», que també han requerit molta més atenció.

Els menjadors socials han guanyat un 9% d'usuaris (12.503). El Servei d'Atenció a Itinerants ha estancat la seva atenció (4.164). El que més creixen són els centres de dia (+59%), fins a 2.120 persones.

Ara bé, caure en aquest món sense sostre no equival a no poder sortir-ne. Entre 700 i 800 indigents (un parell al dia) van revertir la seva situació i, ara, treballen i viuen per ells mateixos, segons va explicar el regidor d'Acció Social de l'Ajuntament de Barcelona, Ricard Gomà. Dimarts es va obrir un nou servei d'inserció social al passeig Pujades, 29. S'hi treballarà per identificar els que dormen al carrer per tractar i solucionar-ne els problemes.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento