Els afectats pel vendaval rebran 10 milions en crèdits

  • El Govern contractarà 1.000 aturats per netejar els boscos.
  • La compensació és per ajuntaments i empreses fins que no cobrin l'assegurança.
Amb la contractació de persones que recullin les restes del temporal i amb la concessió de
crèdits als ajuntaments i empreses fins que cobrin les compensacions per les pèrdues, la Generalitat dóna per concloses les seqüelles de la ventada de la setmana passada.
No tenim tanta experiència com amb les nevades
El Govern va acordar ahir contractar
1.000 persones perquè, durant tres mesos i abans que arribi l'estiu, netegin els boscos retirant arbres i branques caigudes. De fet, la Generalitat calcula que unes 20.000 hectàrees de massa forestal «s'han vist molt afectades pel temporal de vent». Un 75% d'elles són catalogades com a «greus» i s'hi ha d'intervenir per preveure incendis o inundacions. S'invertiran 5 milions d'euros.

Els ajuntaments i empreses poden sollicitar ja una línia de préstecs (crèdits tous) «per fer front a la reposició del bé danyat i no assegurat» fins que rebin les compensacions de l'assegurança. La Generalitat hi destina 10 milions d'euros. Per la seva banda, la delegació del Govern a Catalunya va demanar ahir al Ministeri de l'Interior que permeti ajornar pagaments als afectats pel temporal.

El president de la Generalitat, José Montilla, va defensar la gestió de la ventada perquè «no tenim tanta experiència com amb les nevades».Les intenses nevades que van caure ahir al matí a l'Alt Empordà van obligar la Generalitat a activar l'alerta del pla de nevades. Es temia per problemes de trànsit a l'AP-7. Al migdia es va desactivar l'alerta.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento