15 municipis catalans són els únics sense 'baby boom'

Sense joves no hi ha futur. Aquesta és la situació en què es troben una quinzena de municipis de Catalunya. Es tracta de localitats que no han registrat cap naixement durant els darrers cinc anys, segons ha pogut constatar 20 minutos a partir de l'anàlisi de les darreres dades oficials de l'Institut Nacional d'Estadística (INE).

És cert que la majoria de municipis sense nadons són de petita superfície i n'hi ha que no arriben ni als 100 habitants (és el cas de vuit d'aquestes localitats). Però n'hi ha set d'elles que sí que superen el centenar d'empadronats i una arriba fins als 361 inscrits. Es tracta d'Osor, a la comarca de la Selva, que no té cap habitant entre els 0 i els 4 anys.

Fa cinc anys, però, la cosa era encara pitjor. Catalunya sumava 22 municipis sense nens petits. Part d'aquestes localitats, en aquests darrers anys també s'han vist beneficiades pel rejoveniment de la població que s'ha viscut a Catalunya gràcies a l'arribada d'immigrants i a l'anomenat nou baby boom.

Alguns com Gisclareny, Bausen, Cava, la Febró o Forès repeteixen i, ara, encara no tenen nens petits. El cas paradigmàtic és el de Forès (Baix Camp, 49 habitants), sense empadronats entre 0 i 19 anys i només un veí de 20 anys.

Un de cada deu pobles

A més, hi ha uns altres 95 municipis catalans (d'un total de 946) que només tenen entre un i cinc nens. La xifra fa cinc anys era de 151. També hi ha contribuït el canvi demogràfic experimentat.

Lleida (6) i Tarragona (6) són les demarcacions que més municipis tenen sense joves. Girona en té només un, mentre que Barcelona en suma dos: Fígols i Gisclareny, a la comarca del Berguedà.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento