La menor activitat no frena les morts de treballadors

  • Les víctimes es mantenen en 105 l´últim any.
  • El fiscal vol presó per als encarregats d´una obra on va morir un operari.

El nombre de víctimes mortals a la feina a Catalunya es va estancar el passat 2008 malgrat la caiguda de l´activitat econòmica. Fins a 105 empleats van perdre la vida (igual que un any abans) malgrat que el nombre de treballadors registrats a la Seguretat Social va caure d´un 0,6%. La construcció ha reduït els sinistres a la meitat en 4 anys, però encara triplica la resta de

branques econòmiques. Els serveis concentren la majoria de morts (50). La construcció en suma 24 i l´agricultura, tres. On sí que es veu una millora és en els accidents greus  (1.161, fins a 131 menys que el 2007) i en els lleus (146.653, amb un descens de 13.023).

Tot sumat, els sinistres a la feina han baixat un 7,4%. La consellera de Treball, Mar Serna, creu que l´evolució és bona. El 57% de les morts es produeixen per accidents de trànsit o per motius naturals (infarts). Serna creu que cal millorar la salut.

El fiscal va demanar ahir 7 anys de presó per a l´encarregat d´obra, el cap de seguretat i dos operaris, acusat d´homicidi imprudent per la mort d´un empleat a Singuerlín, a Santa Coloma, el 2004.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento