Rècord de sol·licituds per fer de mosso d'esquadra

La darrera convocatòria per accedir al cos dels Mossos d'Esquadra ha batut el rècord de sol·licituds. La promoció que comença ara el llarg procés de selecció i formació serà la número 23 a Catalunya. Hi ha 10.951 aspirants, més que cap altra convocatòria, segons fonts del cos policial. S'ofereixen 980 places en total.

Sigui pel sou (sobre els 1.800 euros mensuals) o sigui per l'estabilitat que ofereix una plaça de funcionari en plena contracció econòmica, les convocatòries d'oferta pública reben més currículums que mai.

"Cada cop que hi ha una crisi econòmica també creix la gent que vol exercir de funcionari. Ja va passar durant la crisi del 1993", comenta David Miquel, del Sindicat de Policia de Catalunya."Nosaltres no som diferents de la resta de l'Administració. Igual passa amb els bombers o amb els funcionaris de presons", segueix.

Menys dones

En l'actual convocatòria el 23,7% dels aspirants són dones (2.597 davant 8.254 homes). Amb el temps, la presència femenina va creixent, encara que la proporció de dones en la convocatòria anterior va ser una mica més elevada (el 24,3% dels 9.121 candidats que s'hi van presentar).

Per a la promoció 23 s'ofereixen 980 places, de manera que hi ha 11 aspirants per a cada vacant. Tot i el rècord de demandes, hi ha hagut altres anys en què la proporció era més elevada perquè l'oferta pública era més reduïda.

Els mossos han de tenir nacionalitat espanyola, entre 18 i 35 anys, graduat escolar, carnet de conduir i fer 1,70 metres d'alçada els homes i 1,60 les dones. Els 980 elegits començaran el curs de formació el setembre. A llarg termini, el govern català vol arribar als 18.300 mossos el 2015.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento