El temporal amaina però alerten de l'arribada d'un nou vendaval

Catalunya es va despertar ahir amb els efectes del fort temporal de vent que la va assotar durant la matinada de divendres i dissabte i que es va saldar amb set persones mortes, quatre d'elles nens, i 12 ferits. Arbres caiguts, motos tombades, mobiliari urbà destrossat, sostres i cubertes metàliques al mig del carrer...

Eren les seqüeles més visibles que van deixar les fortes ratxes de vent, algunes de les quals van superar els 200 km/h, i que tindran conseqüències en la vida quotidiana de moltes persones.

De fet, al tancament d'a questa edició 30.000 perones seguien encara sense llum a causa de les destrosses que va provocar la caiguda d'arbres en la xarxa elèctrica. A més, moltes escoles suspenien les classes d'avui i les de demà per les destrosses que havien patit els seus edificis. Això succeïa a Sant Cugat, Santa Margarida de Montbui, Santa Coloma de Cervelló...

Una situació excepcional

I malgrat que el vent semblava que anava amainant, el Departament d'Interior va fer una crida a la prudència. Així, si bé ahir va desactivar l'estat d'emergència del Pla Procicat, en mantenia el d'alerta. Per la tarda d'avui s'espera l'arribada d'una nova perturbació amb més vents, menys virulents, però que poden arribar als 100 km/h.

D'altra banda, la Conselleria d'Interior va defensar la gestió que ha fet d'aquest estat d'emergència i va assegurar que la situació havia estat "excepcional".

Pel que fa a l'estat de les carreteres i els serveis de ferrocarril van recuperar la normalitat, a excepció de la línia de mitja distància Barcelona-Reus-Móra d'Ebre, que funcionava amb un servei alternatiu d'autobusos.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento