Els botiguers formen i busquen feina als joves per falta de dependents

Els eixos comercials de Barcelona creen una borsa de formació i treball. Una cinquantena d’aspirants s’apunten al programa
Aconseguir personal qualificat és un dels grans problemes que pateix el sector del comerç i la capital catalana no s’escapa d’aquesta realitat. Per fer-hi front, la Fundació Barcelona Comerç acaba d’iniciar un programa de formació per intentar aportar una solució a aquesta mancança i incorporar dependents ben formats a les seves botigues.

Aquest nou programa ofereix, a través d’un acord amb una escola de comerç, formació gratuïta a persones que vulguin dedicar-se professionalment a aquest sector, que és un dels més importants de la ciutat.

De moment, ja han iniciat l’experiència amb 50 candidats que havien sol·licitat prèviament participar en aquesta proposta. El perfil que es busca és el de gent jove amb ganes d’aprendre i treballar i sense experiència en el món del comerç. Un cop es reben les sol·licituds es fa un test d’aptitud.

La iniciativa va encetar-se amb el sector del comerç dedicat al tèxtil i ja s’ha estès a altres models. «Els joves que ja han rebut la formació passen a formar part d’una borsa de treball que està a disposició de les botigues», explica a 20 minutos Joan Mateu, portaveu de la Fundació Barcelona Comerç, que aplega els eixos comercials de Barcelona.

Aquest model comercial està en plena expansió. De fet, es preveu per a l’any que ve l’aparició de dos nous eixos comercials. Un, a la zona de Sant Martí propera al pont del Treball i que comprendria els carrers Cantàbria i Guipúscua; i un altre a Les Corts.

A finals de setembre s’inaugurarà el local de la Fundació, que s’instal·larà a la Plaça dels Àngels.

Descomptes per a l’àrea verda

Els comerciants de la Fundació Barcelona Comerç gaudiran a partir del proper mes d’octubre d’un descompte del 30% a l’adquirir les targetes d’aparcament, que els permetran estacionar els vehicles a un preu especial a les zones blaves, verdes i als pàrquings. La mesura arriba després de l’extensió progressiva de les noves àrees de pagament en superfície per diversos barris de la ciutat i després d’una negociació amb l’Ajuntament.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento