Crèdits tous per poder pagar els pisos socials

  • El Govern català es compromet a assegurar que els agraciats amb habitatges protegits obtinguin hipoteques per mantenir-los.
  • Entrarien en funcionament les pròximes setmanes.

La Generalitat s'ha compromès a garantir que les persones agraciades amb pisos de protecció oficial puguin accedir a crèdits per pagar-los i no haver de renunciar als habitatges, tal com està passant ara mateix. Davant la crisi financera, els bancs han tancat l'aixeta del crèdit i això ha comportat que famílies a qui els ha tocat un habitatge protegit hagin hagut de renunciar-hi perquè no poden fer front al pagament o no els donen la hipoteca. En aquest context, el president de la Generalitat, José Montilla, va anunciar ahir

un acord amb les caixes i bancs per garantir que es concediran crèdits a les famílies adjudicatàries.

A més, en cas d'impagament, serà la Generalitat i no les caixes, qui es quedi els pisos dels propietaris morosos. El compromís de l'Administració passa per retornar al mercat aquests immobles en forma de pisos socials. A més a més, el Govern preveu comprar 300 pisos al mercat lliure per reconvertir-los en habitatge protegit.

Totes aquestes mesures entrarien en funcionament «les pròximes setmanes», segons Montilla. Però el president català va anunciar també que s'estan concretant «noves mesures per superar la crisi reactivant l'economia». Montilla es va mostrar preocupat per «la restricció del crèdit» a empreses i particulars per part de bancs i caixes, «com a conseqüència de la crisi del sistema financer».

Així mateix, la Generalitat busca ara mecanismes que permetin incrementar els crèdits que les entitats financeres atorguen a les empreses i els autònoms. Mitjançant un acord signat ahir amb les cambres de comerç, la Generalitat busca una finestreta única empresarial i invertir en innovació.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento