El temporal porta més neu i temperatures sota zero

  • Pot quallar per sota dels 300 metres.
  • Es poden acumular fins a 10 centímetres.
  • El gel afecta a la circulació a les carreteres.
  • I causa retards de quatre hores en vols.
El temporal de neu i fred que  afecta Catalunya des de dilluns no remet. Ben al contrari. Les previsions  metereològiques apunten que es mantindrà
amb força fins demà. Així, i si bé la neu va donar una petita treva fins a la tarda d'ahir, quan les comarques tarragonines van rebre els primers flocs, per avui està previst que torni a nevar al litoral i prelitoral català, la Catalunya Central i al nord-oest.

De fet, avui podria tornar a caure neu fins al nivell del mar i quallar per sota dels 300 metres, de manera que al sud de Catalunya es podrien acumular fins a 10 centímetres de neu, segons el departament d'Interior.

Pel que fa al fred, seguirà sent tant intens com ahir, quan els termòmetres es van enfonsar fins a temperatures sota zero. A alguns llocs del Pirineu es van registrar fins a 15 graus negatius.

Davant aquesta situació, el Centre de Coordinació Operativa de Catalunya va mantenir activat en fase d'alerta el Pla d'Emergències per Nevades, a causa de la presència de gel i neu en diverses carreteres.  El gel va provocar retards de quatre hores en vols des de l'aeroport de Reus.

Hi ha 2.000 tones de sal i 60 màquines llevaneus a punt per actuar. Interior preveu complicacions en el transport escolar. A Montserrat, l'aeri va tornar a funcionar ahir després de la darrera glaçada.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento