Les morts al volant creixen en l’agost amb més controls

El mes s’ha tancat amb 44 persones mortes a la carretera, 10 més que al 2004. Trànsit no s’explica l’augment registrat quan hi ha més mà dura
44 persones s’han deixat la vida durant el mes d’agost a les carreteres catalanes, 10 més que l’agost de l’any passat. Un terç dels morts no portava posat el cinturó de seguretat, segons va afirmar ahir el director del Servei Català del Trànsit, Rafael Olmos, qui reconeixia que «és difícil trobar una raó a aquest augment» de morts. Els motius dels accidents del «terrible i nefast» agost són «dispersos».
 
L’estiu amb més radars a les carreteres catalanes, amb més controls d’alcoholèmia, amb més mà dura amb els conductors que no porten el cinturó de seguretat, la xifra de morts ha augmentat un 28% respecte al mes d’agost del 2004. Sumant els dos mesos d’estiu, la xifra total de morts a la carretera ha estat de 85, quatre persones més que al 2004 gràcies al fet que al juliol hi va haver sis morts menys que al mateix mes de l’any passat.
 
Campanyes eficients
 
Rafael Olmos considera que les campanyes de prevenció i els controls dels Mossos han tingut el seu efecte en els conductors, tot i l’augment dels morts. El director de Trànsit creu que l’accidentabilitat baixaria si «el conductor tingués consciència de reduir el risc a zero».
 
Radars als carrers de Castelldefels
 
La Policia Local de Castelldefels controla des d’avui amb radars els diferents carrers del nucli urbà per «augmentar la seguretat a la via pública i sancionar els comportaments incívics» derivats de l’excés de velocitat. A l’agost els agents ja van dur a terme controls, tot i que no van sancionar a la majoria d’infractors. El que sí que van fer es fitxar-los per tal de tenir identificats els reincidents.
 
256 persones han mort a les carreteres catalanes durant el 2005
Mostrar comentarios

Códigos Descuento