«S’ha d’invertir més perquè funcionin els registres civils»

Tot just fa un any que Maria Eugènia Alegret es va convertir en la primera dona al capdavant del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC).
S’inaugura un nou jutjat de violència domèstica. ¿Quants més en caldran?

En funció de la càrrega que vagin tenint podem replantejar convertir algun jujtat d’instrucció. Les expectatives que tindrien molta feina s’han complert sobradament i ara hem d’esperar si aquesta tendència obligarà a fer més jutjats.

¿No es corre el risc que els jutges prioritzin els casos de violència?

Als jutjats mixtes evidentment aquests casos comporten l’actuació urgent, perquè hi ha detinguts o ordres de protecció que no es poden fer esperar. I si per això s’ha de suspendre algun judici civil o un altre de penal que estiguin programats, lògicament, no es pot fer tot a l’hora. Un dels principals problemes de la llei de violència domèstica és que ha de compatibilitzar situacions imprevistes i imprevisibles.

Els registres civils continuen acumulant retards.

Aquí sí que s’han de posar més recursos humans i materials perquè encara no tenim la informatització dels registres i ha augmentat molt la reclamació de demanda, sobretot com a conseqüència de la immigració.

¿És partidària de l’obligatorietat que els jutges sàpiguen el català?

Els jutges han de saber que conèixer el català és una necessitat de la feina però ara com ara no pot ser un requisit perquè si no no tindríem prou jutges. Hauríem de fomentar les vocacions a Catalunya.

BIO

Barcelona, 1956. És especialista en dret civil i membre de l’Associació Professional de la Magistratura, de caire conservador.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento