Regaran cada dia amb aigua potable el Gòtic contra la pudor a pixum

L’Ajuntament vol endurir les ordenances per castigar més als incívics. L’oposició critica la permissivitat municipal.
L’Ajuntament de Barcelona regarà cada dia amb aigua potable els carrers del Gòtic Sud (entre Ferran i el Passeig Colom) per reduir al màxim les olors a pixum que fan algunes parets, segons va informar ahir el regidor de Serveis Urbans i Manteniment, Francesc Narváez. Fins ara, la freqüència de reg era setmanal i s’augmenta per les reiterades queixes dels veïns de la zona per les males olors.

El reg d’aquesta zona es farà amb aigua potable, segons van informar fonts municipals, ja que els camions que usen aigua freàtica «no caben pels carrers del Gòtic Sud». La mesura s’allargarà «fins que baixi la incidència», que, segurament, creixerà durant la festa de la Mercè.

Més mà dura

La setmana vinent se celebrarà a l’Ajuntament un ple extraordinari per discutir sobre els problemes de civisme que, segons tots els partits, pateix la ciutat. L’Ajuntament ja ha anunicat que estudia endurir algunes de les ordenances actuals per castigar els infractors amb més duresa.

Tanmateix, el grup municipal de CiU va dir que el que cal «és fer complir les ordenances existents», mentre que el PP va acusar l’Ajuntament de ser «permissiu».

Pisos nous sorollosos

El 75% dels pisos nous que es construeixen a Barcelona no estan prou aïllats del soroll, segons un estudi del Col·legi Oficial d’Enginyers Tècnics de Telecomunicacions de Catalunya (COETTEC) que es va presentar ahir. El gerent del COETTEC, Josep Mompin, va assegurar que un bon aïllament «millora la qualitat de vida dels ciutadans» i que només suposaria un augment del 0,3 o 0,4% del cost final. L’estudi, que es troba en la seva primera fase, s’estendrà a tot Catalunya.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento