Els conductors reclamen el límit de 100 km/h per a la nit

  • Els trams negres a Catalunya es redueixen a la meitat en cinc anys.
  • La via en la qual es produeixen més sinistres és la C-31, entre El Prat i L'Hospitalet.

El Reial Automòbil Club de Catalunya (RACC) dóna suport a la reducció de velocitat fins a 40 km/h quan hi hagi embussos. Demana, però que es pugui circular per la nit a 100 km/h als 16 municipis de l´àrea metropolitana de Barcelona on no es poden superar els 80 km/h per reduir la contaminació.

És una iniciativa «positiva, rigorosa, treballada i sòlida», va afirmar ahir el director de la Fundació RACC, Miquel Nadal, sobre la velocitat variable. Des del 15 de gener, la C-31 i la C-32 podran variar la velocitat a cada minut i, passat l´estiu, a la B-23 i l´AP-2. Si hi ha congestió, la velocitat màxima podrà reduir-se fins als 40 km/h. El RACC manté reticències als 80 km/h entorn a Barcelona malgrat la caiguda a la meitat de les morts en carretera en aquesta zona.

De tota manera, el Servei Català de Trànsit va tornar a descartar la «flexibilitat» que demana el RACC a les nits. L´actual pla de medi ambient acaba el 2010 i, llavors, s´obrirà un «nou escenari». Trànsit va demanar «no especular».

L´estat de les carreteres catalanes amb més de 5.000 vehicles diaris va millorant. Segons l´estudi EuroRap Catalunya 2008, els trams amb una probabilitat d´accident elevada o molt elevada han passat del 39% al 19%, és a dir, a menys de la meitat. Els canvis s´han produït entre el 2001 i el 2007.Barcelona és la demarcació amb un percentatge menor de carreteres en mal estat (13,7%).

Els trams amb majors possibilitat de sinistre són els següents: els 2,3 km de la variant d´Olot a la N-260; els 8,3 km entre Tordera i Maçanet a la GI-512 i els 3,8 km entre Parets i Granollers de la C-35. En total, tres, un menys que el 2006. Ara bé, on es produeixen més sinistres són el tram de la C-31 entre el Prat i l´Hospitalet, la C-58 entre Barcelona i Cerdanyola i la N-260 a la variant d´Olot.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento