Barcelona ja té la primera casa intel·ligent amb certificat oficial

  • Compta amb radiadors que irradien fred i calor.
  • I un porter electrònic pioner a Espanya.
  • Estalvia fins el 75% d'energi.
Sensors i càmeres fan inexpugnable aquesta casa domòtica.
Sensors i càmeres fan inexpugnable aquesta casa domòtica.
ADR
Sensors i càmeres fan inexpugnable aquesta casa domòtica.

És la primera casa oficialment reconeguda com a completament intel·ligent. Panells solars per a generar fred, el videoporter més avançat d'Espanya i un sistema de sensors instal·lats per tot l'edifici fent-lo inexpugnable. Tot, estalviant fins a un 75% de la despesa pel consum energètic d'un habitatge normal.

L'usuari sempre mana per damunt de l'automatisme

En aquesta casa unifamiliar de Sarrià-Sant Gervasi el consum elèctric de la climatització es reduirà a la mínima expressió:en un any equivaldrà al que gasta una bombeta de 100 watts. L'edifici compta amb els primers radiadors instal·lats a Espanya que irradien fred i calor. L'energia que consumeix la refrigeració la generen en bona part les plaques solars instal·lades.

Així, les energies alternatives generen un 40% d'estalvi en el consum, mentre que el control domòtic de les temperatures, aclimatant l'habitatge per zones, aconsegueix un 35% d'estalvi. Els amos de la casa, que han pagat uns 18.000 euros per la instal·lació, a partir d'ara només es gastaran uns 400 euros en climatitzar-la, una quarta part del que pagaven fins ara.«La

instal·lació domòtica de la casa integra absolutament tots els sistemes aconseguint el màxim comfort i un mínim consum», exposa l'enginyer de l'empresa ADR Ignacio de Ros,  que al novembre ha rebut el primer Certificat AENOR de Producte, acreditació oficial i pionera a tot Espanya. Una estació meteorològica determina si cal desplegar o recollir els tendals, desconnectar el reg automàtic o encendre els llums exteriors. Ara bé, tal com matisa de Ros, «l'usuari sempre mana per damunt de l'automatisme».
Mostrar comentarios

Códigos Descuento