El Sant Pau estrena avui els primers serveis del nou hospital modernitzat

  • Els pacients de cirurgia vascular, cardíaca i plàstica es traslladen a les noves installacions.
  • El centre amplia consultes, llits i urgències.
Una quarentena de pacients seran els primers a traslladar-se a les noves installacions de l'hospital de Sant Pau. Des d'avui, es canvia la ubicació de les unitats d'hospitalització de cirurgia vascular, cardíaca i plàstica, així com les de cardiologia, hemodinàmica i la unitat de curta estada (UCE).

Les noves habitacions són dobles. Tenen un bany, són exteriors i tenen televisió amb cascos. Tot està informatitzat (estació de treball clínic) per reduir la paperassa i fer més àgil l'atenció als malalts hospitalitzats.

Les noves ubicacions del Bloc B són les següents: curta estada i ingressos del Pla Integral d'Urgències a la planta 1; cirurgies vascular, cardíaca i plàstica a la 2, i cardiologia i hemodinàmica a la 3. En aquesta primera fase s'obren 54 habitacions amb 108 llits.

El nou hospital simula una mà. Té un bloc principal del qual surten quatre conjunts d'edificis, tot simulant dits. Aquest bloc més gran va ser inaugurat el 2003. Acull consultes externes, gabinets d'exploració, hospitals de dia, àrea d'hemodinàmica i electrofisiologia, l'arxiu d'històries clíniques i les àrees administratives dels serveis.

El trasllat comença avui mateix i s'estendrà fins mitjans del 2009, amb urgències, cures intensives, laboratoris, diagnòstic per a la imatge, radioteràpia, farmàcia i altres àrees de suport. Serà a l'estiu que vequan es faci el gruix dels canvis. A la tardor es completarà amb informàtica, manteniment i laboratoris.

Amb el nou hospital, el Sant Pau passa de 546 llits a 607, de 180 consultes a 248, de 66 punts d'hospital de dia a 136, de 53 box d'urgències a 62 i de 60 llits de crítics a 64. També hi haurà quatre tomografies, 3 ressonàncies magnètiques, 4 acceleradors lineals i 1 PET_(amb el trasllat se'n guanya un de cada). Els quiròfans (18) i gammacàmeres (3) seran els mateixos que abans. L'edifici modernista de finals del segle XIX és ara poc funcional, té els pavellons massa dispersos i dificulta el treball en equip.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento