Volen encarir els peatges quan hi hagi més trànsit

  • La concessionària proposa apujar tarifes i no baixar les barreres.
  • Perquè els cotxes més ocupats paguin menys es retarda a Vallvidrera.
El president d'Acesa, Salvador Alemany, va plantejar ahir al Parlament apujar els peatges quan hi hagi més trànsit, perquè així s'evitarien congestions. És el «peatge selectiu, amb més demanda, més car; amb més congestió, més car», com en altres països, va defensar el dirigent de la concessionària de l'AP-2, l'AP-7, la C-31 entre Montgat i Palafolls i la C-33 fins a Montmeló.
El desdoblament només generarà més demanda d'ús de camions

Un exemple: el 4 d'agost del 2007 es va formar un collapse de 70 km a l'AP-7 a Tarragona. Trànsit va obligar Acesa a aixecar les barreres troncals. Aplicant la teoria dels «peatges selectius», els conductors haurien d'haver pagat més. Alemany considera que aixecar barreres és contraproduent i va posar d'exemple l'Eix Transversal, «on el desdoblament només generarà més demanda d'ús de camions».

Tot i això, Acesa no s'oposa a aixecar barreres excepcionalment, però «no és la solució». En els últims anys s'ha estudiat una tarifa reduïda en les hores vall, però «el comportament del públic és poc flexible».

D'altra banda, la prova pilot als túnels de Vallvidrera per rebaixar el peatge als vehicles amb més d'un viatger s'ajorna per problemes tècnics. Segons van confirmar fonts de Tabasa a 20 minutos, es provarà el primer trimestre del 2009 i no aquest 2008.

Ara s'està ultimant el sistema d'infrarojos multibanda. «Detecta la longitud d'ona de la pell humana, com si fes una foto als ocupants. Amb un càlcul matemàtic, es reconeix el nombre d'ocupants», afirma Àlvar Garola, del Centre d'Innovació del Transport.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento