El comerç farà descomptes de fins el 30% aquest Nadal

  • Els botiguers anuncien una campanya agressiva de promocions.
  • Davant una baixa de vendes de fins el 40%.
  • Hi ha hagut 12.888 comiats en nou mesos.
La campanya de Nadal arrenca amb força, almenys, pel que fa a possibles gangues. Els botiguers, que han tingut un 10% menys de vendes aquest any (fins un 40% menys en els mobles o un 20% menys en electrodomèstics) van anunciar ahir una ofensiva «molt agressiva» d'ofertes i preus, amb promocions i descomptes del «10%, 20% i 30%» per captar tant al consumidor amb poder adquisitiu com aquell que ha notat més la crisi en la seva butxaca.
N'hi ha molt, de tots els productes, i l'oferta comercial és molt favorable al consumidor
«Estem tots amb ganes de vendre», va reconèixer ahir a
20 minutos Miguel Ángel Fraile, secretari general de la Confederació del Comerç de Catalunya, «n'hi ha molt, de tots els productes, i l'oferta comercial és molt favorable al consumidor». Els comerciants fan al Nadal fins el 20% de les vendes de tot l'any i han apostat per oferir preus més atractius que el Nadal passat.

Divendres, comença el període d'encesa de llums nadalencs, segons va anunciar ahir la Generalitat, i els ajuntaments poden autoritzar un màxim de 168 hores de funcionament de l'enllumenta. A Barcelona, s'ha decidit potenciar les llums al carrer per combatre el pessimisme.

Segons un estudi presentat ahir per UGT, fet en base a la informació recollida als punts de venda, 9 de cada 10 comerços no ampliaran la plantilla per Nadal. Els primers nou mesos ja s'han perdut 12.888 llocs de treball. Segons el sindicat, els empleats acumularan fins a 50 hores extres, cosa que multiplicarà les baixes mèdiques. Les botigues recorreran a amics i familiars.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento