La policia de proximitat posa 240 multes al mes per incidències a la via pública

  • Les patrulles de barri s'estenen a Gràcia, Nou Barris i Sant Andreu.
  • Per reforçar la vigilància i l'incivisme.
  • L'any vinent arribaran a tota la ciutat.

La Guàrdia Urbana de barri, l'anomenada policia de proximitat, ha posat durant els primers nou mesos de l'any una mitjana de 240 multes al mes per incidències a la via pública. Ara ha arribat a Gràcia, Nou Barris i Sant Andreu i l'any vinent s'estendrà ja a tota la ciutat.

Des del gener i fins al setembre d'aquest any, els agents locals han comunicat més de 2.170 incidències al carrer, per incivisme, l'ocupació indeguda, sorolls o petit tràfic de droga a la via pública, entre d'altres.

Aquest és el primer balanç de la policia de proximitat implantada als districtes de Ciutat Vella, Sants-Montjuïc i Sant Martí. Ahir aquestes patrulles van començar a treballar també a Gràcia, Nou Barris i Sant Andreu, i està previst que l'any que ve es completi el desplegament i que la policia de proximitat arribi a l'Eixample, Les Corts, Sarrià-Sant Gervasi i Horta-Guinardó.

D'aquesta manera, la previsió és que al 2009 s'incrementi en 300 places la plantilla actual de la Guàrdia Urbana, que al mes de març era de 2.632 agents, segons les darreres dades facilitades ahir per l'Ajuntament. Al 2010 s'incrementaria en 180 places més i al 2011 se'n convocarien unes altres 100.

Els nous policies de proximitat patrullaran en cotxe, a peu, en bici o en moto. Durant aquest any, la Guàrdia Urbana s'ha trobat amb entitats i associacions dels barris, la majoria a Sants -Montjuïc. En total, han estat més de 1.130 reunions.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento