Manga a totes les cantonades

Lolites, gòtics i cosplayers faran cua per remenar entre piles de vinyetes dels seus ídols de còmic japonès a la 14a edició del Saló del Manga, que es reparteix d'avui al diumenge per tres espais de L'Hospitalet: La Farga, la Sala Barrades i el Poliesportiu Municipal.

La cita amb els dibuixos nipons tindrà tres exposicions que centraran part de l'atenció dels assistents. La més cridanera és la que serveix per celebrar els 15 anys d'emissió a Espanya de la sèrie de dibuixos animats protagonitzada per un divertit gat còsmic, Doraemon.

La segona de les mostres és una exhibició de fotografies Costume Playground, que ressalta els looks més trencadors dels joves amb estètiques que guarden relació o bé simpatizen amb la cultura del manga.

La tercera de les exposicions es basa en el treball gràfic de les autores xilenes María Victoria Rivero i María José González, que donen a conèixer el seu relat Obsession. Cal sumar també l'exhibició dels treballs presentats al concurs per escollir el cartell del saló d'enguany.

A la caça de l'autògraf

Seguint la línia del concurs de cartells, el certamen celebra en aquesta edició la primera dels Premis Saló del Manga a les millors publicacions de manga, al millor DVD d'animació i al millor canal o programa de televisió dedicat al manga i l'animació. Totes tres categories són dins de l'àmbit de difusió a Espanya.

Al present saló estan convidats autors i dibuixants més que coneguts a l'àmbit del manga i l'anime. Per una banda, el guionista i dibuixant Kaiji Kawaguchi, autor del manga Eagle.

El seu protagonista és el primer candidat asiàtic a dirigir la Casa Blanca, qui recorda i molt a la trajectòria del candidat a president dels Estats Units, l'afroamericà i demòcrata Barack Obama, qui es disputa el càrrec i fer història en votacions el pròxim dimarts 4 de novembre. A més, visitaran el certamen Yoshikazu Yasuhiko, autor de Gundam: The Origin; Junko Mizuno, una promesa del manga actual i el director d'art Ian Lovett, que presentarà el videojoc Fable II en primícia a Espanya.

L'apartat musical el centraran el grup musical japonès JAM Project, que interpreta cançons d'animació i per a videojocs. Oferiran dos concerts demà i diumenge a la tarda.

La Farga de L'Hospitalet cedirà el seu espai a les exposicions, els tallers de manga, les classes de japonès i les taules rodones. El Poliesportiu del Centre acollirà els concursos i les actuacions musicals.Finalment la sala Barrades centrarà les projeccions d'animació i els muntatges teatrals.

* Diferentes espais de L'Hospitalet. Tota la informació a www.ficomic.com.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento