Barcelona renovarà 40 parcs infantils oberts fa sols 10 anys

  • Fins al 2011 es crearan 19 hectàrees de zona verda.
  • Tindran una trentena de nous espais de jocs.
  • Faran reformes a una desena de grans parcs emblemàtics.

En quatre anys es renovarà el 25% de les àrees de joc infantil de la capital catalana. Seran 40 l´any, ja que la vida útil d´aquestes installacions és curta i l´Ajuntament de Barcelona les ha de substituir cada deu anys. «Es mantenen pitjor que les d´abans però tenen més garanties de seguretat», explicava ahir la cinquena tinent d´alcalde, Imma Mayol. Per aquest motiu, durant aquest mandat se´n renovaran 160. A banda d´això, es també crearan a la ciutat 30 àrees de joc noves.

Es mantenen pitjor que les d´abans però tenen més garanties de seguretat

I és que, fins al 2011, la capital guanyarà 19 hectàrees d´espais verds, repartits per tots els districtes, excepte Ciutat Vella, «on l´entramat urbanístic fa difícil incrementar-les», va aclarir Mayol. L´objectiu és que cada ciutadà tingui una zona verda a cinc minuts de casa. El centre històric de Gràcia n´és una altra excepció.

Totes aquestes actuacions urbanístiques estan recollides al Pla d´Actuació Municipal i es realitzaran fins al 2011.D´altra banda, i a partir del 2009, l´Ajuntament rehabilitarà deu parcs tant emblemàtics com el de la Sagrada Família, el de l´Espanya Industrial i el Parc del Putget.

Per a rehabilitar el Park Güell s´està elaborant el Pla Integral d´Actuacions que, tal com va avançar Mayol, preveu la prohibició de fer-hi pícnic i limitarà els accessos a les zones amb patrimoni artístic. D´altra banda, ja s´han establert els límits del que serà el futur parc natural de Collserola, que a finals de l´any que ve, ja serà una realitat, segons Mayol. La muntanya de Montjuïc es regarà a finals de l´any vinent amb aigua provinent de la depuradora del Llobregat. Serà a través de l´extensió del reg automàtic, una xarxa controlada amb un sistema informàtic nou. Pel que fa als corredors verds, Mayol va aclarir que hauran de ser espais d´estada o de passeig de vianants i ciclistes, amb paviments drenants i una presència prioritària del verd. El que partirà de

la Ciutadella i arribarà fins a Collserola discorrerà pel Passeig Sant Joan.
Mostrar comentarios

Códigos Descuento