La por a perdre la feina fa pujar les visites al psicòleg

  • L'estrès davant la crisi econòmica ha comportat un augment dels casos d'ansietat i depressió.
  • Els metges confirmen que cada cop n'hi ha més.

Si la crisi financera ha arribat ja o no a les butxaques dels catalans ningú s´atreveix a afirmar-ho rotundament, però la por a patir-ne les conseqüències sí que es fa sentir si fem cas de l´increment que han registrat les visites als psicòlegs en els últims dos mesos. I és que la por a perdre la feina o a no poder arribar a final de mes causa estrès.

Es tracta d´un estat que, per sí mateix no és una malaltia, però que deriva en patologies com ara ansietat o depressió, segons els metges. Ho remarcaven ahir els professionals consultats per 20 minutos, que confirmen aquest increment de pacients que acudeixen a la consulta amb símptomes d´un intens neguit.

No saben com pagaran la hipoteca, tenen por a no arribar a final de mes
Des del Collegi de Psicòlegs de Barcelona sostenen que en els últims mesos, des que es parla de la crisi, els professionals han notat
un repunt de pacients. Amb tot, argumenten que encara és aviat per xifrar aquest increment.

Però aquest és un fenomen que es comença a sentir no solament a l´àrea metropolitana de Barcelona. Així, des de Lleida, la psicòloga d´Atenció Primària de l´ABS Rural Nord, Sílvia Campanera, alertava ahir que des del setembre, i degut a la crisi econòmica, han augmentat le visites al psicòleg en aquesta zona. «No saben com pagaran la hipoteca, tenen por a no arribar a final de mes», exposava. Confirmava també que «últimament hi ha molta prevalença d´ansietat i depressió a la societat», fet que demostra l´existència d´una tendència social.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento