Es duplica el número de pagaments dels impostos municipals que es fan a crèdit

Els barcelonins recorren cada vegada més al pagament d'impostos municipals a crèdit. Tant és així, que en només tres anys s'ha duplicat el nombre de tràmits duts a terme mitjançant la targeta de crèdit, per via telefònica.

L'Ajuntament de Barcelona ofereix la possibilitat de pagar amb targeta els tributs municipals, com són l'Impost sobre bèns immobles (IBI) i l'Impost sobre vehicles de tracció mecànica (IVTM), a banda de les multes de trànsit.

El fet és que si al 2004 es van fer 39.400 tràmits per un import de 4,1 milions d'euros, l'any passat els tràmits telefònics de pagament amb targeta de crèdit van ser 84.000, per un import de 8,5 milions d'euros. És a dir, que es van més que duplicar.

Això suposa un notable increment que supera el 100% i que confirma l'èxit d'aquest sistema de pagament, implantat al 1994.

Precisament, l'abonament de l'IBI, l'IVTM i de les multes poc abans de vèncer el termini de pagament són tres dels principals usos d'aquest sistema, segons fonts municipals.

Ús indegut de la targeta

De fet, el pagament amb targeta de crèdit suposa el 40% del total de tràmits d'hisenda que es fan a través del telèfon gratuït a la capital catalana.

S'ha de tenir en compte, també, que els pagaments dels tributs municipals es poden fer a través d'institucions financeres i també d'internet. Des de l'Associació d'Usuaris de Serveis Bancaris (Ausbanc), la delegada a Catalunya, Montse Andrés, confirma que als darrers anys «s'ha usat desmesuradament la targeta de crèdit» i lamenta «l'ús inadequat» de la targeta per comprar o anar-se'n de vacances.

«S'ha convertit en un mitjà de pagament normal quan té uns interessos altíssims», afegeix.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento