El Govern comprarà 500 pisos a meitat de preu per fer-ne vivenda social

  • Es gastarà 150.000 euros per cada habitatge.
  • Amb un total de 75 milions fins a finals d'any.
  • Els promotors no li vendran a Barcelona.

El conseller de Medi Ambient i Habitatge, Francesc Baltasar, va limitar ahir l´anunciada compra d´habitatges per part de la Generalitat a l´adquisició de 500 pisos d´aquí a finals d´any, de moment, a títol de prova.

Es tracta d´habitatges «que formen part de les existències del parc de vivenda lliure, que no troben comprador per la crisi, i que hauran de passar a protecció oficial», va explicar Baltasar després de la comissió de seguiment del Pacte Nacional de l´Habitatge. L´operació de compra de pisos, a càrrec de l´Incasòl, suposarà una inversió de «75 milions d´euros». Això vol dir que la Generalitat abonarà

150.000 euros per pis, «només en els llocs on hi hagi una forta demanda d´habitatge social». Per tant, els promotors hauran de vendre a la Generalitat els seus pisos amb descomptes pròxims al 50%, cosa que serà difícil a l´àrea metropolitana de Barcelona.

De fet, el president de l´associació de promotors, Enric Reyna, ja ha descartat que els promotors venguin pisos a aquests preus a Barcelona. Per a ell, «el pacte de l´habitatge està trencat». La Generalitat ja ha rebut 800 peticions per passar habitatge de preu lliure al preu concertat català. Aquesta mesura ha rebut més crítiques. UGT va denunciar que els bancs no donen hipoteques per a pisos socials tot i que les famílies acreditin ser solvents.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento