Multes de fins a 900 euros a qui escupi als busos de Badalona

  • L'Ajuntament ha aprovat la nova ordenança de civisme.
  • Castiga des de qui fa grafits fins a qui llença oli de cuinar a la claveguera.

Mà dura contra l'incivisme, en el sentit ampli de la paraula. Des d'activitats molestes a petita escala, com regar les plantes a deshora, fins a d'altres més desagradables, com fer festes i molestar els veïns o escopir al carrer o als transports públics. L'Ajuntament de Badalona ha aprovat l'ordenança municipal de civisme. La norma, que entrarà en vigor l'1 de gener , preveu

sancions de fins a 1.500 euros a les infraccions qualificades de «molt greus».

Seria el cas de llençar l'oli de cuinar o lubricants a les clavegueres; destrossar el mobiliari urbà; tirar petards a sobre de persones o animals, o collocar-los en zones verdes; abandonar o maltractar animals; posar propaganda o anuncis en arbres, senyals de trànsit o edificis catalogats, o no entregar un menor perdut a la Guàrdia Urbana o l'Ajuntament. Però n'hi ha més.

Consumir begudes alcohòliques al carrer tindrà multes d'entre 60 i 600 euros, de la mateixa manera que si quan es beu es molesta els veïns, oscillaria dels 600,01 als 900 euros.

Aquesta quantitat de diners l'hauran de desemborsar qui enxampin lligant objectes als arbres impedint el pas als vianants; qui es banyi a la platja quan oneja la bandera vermella; qui escupi als transports o espais públics o qui faci grafits, rascades o tags a les parets sense permís de l'Ajuntament. Segons ha confirmat el consistori a 20 minutos, algunes de les sancions es podran recórrer, i enlloc de pagar una multa es podran fer serveis a la comunitat.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento