Comunitat Valenciana

La Generalitat constitueix la taula d'experts per a abordar el finançament de les universitats

  • La primera reunió, presidida per la consellera Carolina Salvador, s'ha celebrat aquest dijous a Alacant.
Constitució de la Taula d'Experts per al finançament de les universitats valencianes.
Constitució de la Taula d'Experts per al finançament de les universitats valencianes.
GVA
Constitució de la Taula d'Experts per al finançament de les universitats valencianes.

La consellera d'Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital, Carolina Pascual, ha presidit aquest dijous la constitució de la taula d'experts de reconegut prestigi que elaborarà una proposta per a un finançament de les universitats públiques valencianes de caràcter plurianual, sostenible i amb criteris objectius.

"La constitució d'aquesta taula és un pas necessari i decisiu per a poder avançar i configurar un nou pla de finançament que de les universitats valencianes porten temps reivindicant de manera justa per a poder portar endavant els seus projectes, investigacions i el seu dia a dia de manera estable", ha dit la consellera, per mitjà d'un comunicat.

En aquest sentit, ha indicat que els experts tindran reunions periòdiques de treball per a poder elevar les seues conclusions, que "en tot cas seran sempre consensuades amb les universitats valencianes".

La taula s'ha constituït a Alacant i compta entre els seus membres amb Francisco Toledo, exrector de la Universitat Jaume I i president de l'Autoritat Portuària de Castelló; José Antonio Pérez, exgerent de la Universitat Politècnica de València i Alt Comissionat per al Finançament de la Comunitat Valenciana; i Javier Andrés, catedràtic del Departament d'Anàlisi Econòmica, Universitat de València.

També formen part del grup d'experts Andrés Pedreño, exrector de la Universitat d'Alacant i president d'AlicanTEC; Juana Gallar, catedràtica de Fisiologia de la Universitat UMH; i Matilde Fernández Blanco, catedràtica d'Economia Financera i vicerectora de la Universitat de València.

A més, componen la taula Jordi Caballé, catedràtic d'Economia de la Universitat Autònoma de Barcelona; Antonio Cabrales, catedràtic d'Economia en l'University College London; José Marín, catedràtic d'Economia Financera de la Universitat Carlos III de Madrid i assessor de l'Airef, Autoritat Independent de Responsabilitat Fiscal.

Aquest grup de treball compta també amb la secretària autonòmica d'Universitats i Recerca, Carmen Bevià, la directora general d'Universitats, Pilar Ezpeleta; la directora general de Pressupostos, Eva Martínez; i el director general de Model Econòmic, Finançament Autonòmic i Política Financera, Juan Salvador Pérez Ballester.

Durant la trobada, Carolina Pascual ha agraït a tots els membres la seua col·laboració per a l'elaboració d'una proposta de millora del sistema actual de finançament.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento