Els bars barcelonins perden 2 milions l’any pels ‘llauners’ il·legals

  • Esperen noves pèrdues a la festa major i inicien una campanya entre els clients.
  • Facturen la meitat.
  • Gràcia i el Born és són punts negres.

La venda ambulant de llaunes s'ha convertit ja en tot un negoci alternatiu als bars i establiments comercials. Els restauradors denuncien que en un any perden dos milions d'euros, que s'embutxaquen els anomenats llauners que diambulen pels carrers de Barcelona.

És illegal comprar als venedors ambulants
Segons càlculs de la Federació Catalana d'Associacions d'Activitats Recreatives Musicals (FECASARM), sols durant la setmana de les Festes de Gràcia els empresaris de l'hosteleria del barri van tenir pèrdues valorades en
200.000 euros degut a la venda ambulant. Un cop acabada la Mercè s'esperen també pèrdues a cabassos.

Gràcia és una de les zones d'oci nocturn on més llauners hi ha, juntament amb el centre de la ciutat. De fet, la FECASARM xifra en 600.000 euros les pèrdues anuals registrades al barri del Born, mentre que a Gràcia arriben als 800.000 euros l'any.

«No podem competir en preu: els llauners venen les llaunes a un euro perquè no paguen impostos i no tenen les despeses derivades d'un local i de les llicències corresponents», denunciava el secretari general de la FECASARM, Joaquim Boadas. Els empresaris noten ja els efectes de la crisi. En tres anys, la facturació ha caigut un 50% i l'afluència de clients ha baixat un 40%.

Durant les Festes de la Mercè, la FECASARM ha posat en marxa una campanya per «premiar el civisme del 99,9% dels clients». Tot repartint samarretes volen donar a conèixer, també, que «és illegal comprar als venedors ambulants», un fet que desconeixen «la majoria» dels clients, segons ha comprovat la FECASARM.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento