Comunitat Valenciana

Temporal.- La Generalitat sol·licita la intervenció de la UME als Ports, on es busca una persona

La consellera de Justícia, Gabriela Bravo, ha sol·licitat, a través del Centre de Coordinació d'Emergències, la intervenció de la UME per a col·laborar en les tasques d'ajuda necessàries en la comarca castellonenca dels Ports, on s'ha augmentat l'emergència a Situació 2 per nevades, segons ha informat el 112 en el seu compte de Twitter.
Treballs realitzats aquest matí als Ports
Treballs realitzats aquest matí als Ports
CONSORCIO PROVINCIAL DE BOMBEROS
Treballs realitzats aquest matí als Ports

D'altra banda, el Consorci Provincial de Bombers de Castelló (CPBC) s'ha mobilitzat per a la cerca d'una persona que ha eixit aquest matí en la zona de Mas de la Basseta a Morella i no ha tornat. S'ha mobilitzat la Unitat de Rescat de Muntanya amb un vehicle ATV de neu i bombers voluntaris de Morella.

El CPBC ha atès ja més de 100 servicis en la província com a conseqüència de la borrasca Glòria per nevades, temporal marítim, pluja i vents.

Així, quant a les nevades, els bombers estan netejant només en les zones dels Ports i la Tinença de Benifassà més de 20 carreteres. A més, s'està procedint a retirar la neu en els accessos a municipis com Morella, Forcall, Cinctorres, Villafranca, Vallibona, Zorita, Fredes, Castell de Cabres o El Boixar.

La Diputació de Castelló ha assegurat en el seu compte de Twitter que la nevada als Ports és qualificada ja d'"històrica".

Els treballs, segons el CPBC, s'estan realitzant en condicions "complicades", atés que, segons l'AEMET, s'han superat els 80 centímetres d'espessor de neu en diversos punts de l'interior nord, la zona més afectada per les nevades.

En general, respecte a la Borrasca Glòria, s'han realitzat més de 100 servicis per nevades, temporal marítim, pluja i vents, concretament 52 actuacions per nevades, 26 per vents, 22 costaners i 11 salvaments. Sobre la base de la situació actual, es preveu que aquestes xifres s'incrementen al llarg de la jornada d'aquest dimarts.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento