Els experts recomanen l’avortament lliure fins complir les 24 setmanes

  • Demanen que no hi hagi límit si hi ha risc de malformacions fetals o per a la mare.
  • I que les operacions es facin a hospitals públics.

L'informe elaborat pels experts del Comitè Consultiu de Bioètica de Catalunya recomana que l'avortament sigui lliure des d'un mínim de 16 setmanes de gestació i fins a un màxim de 24 i que no tingui cap límit de temps quan hi hagi malformacions fetals o algun risc per a la salut mental o física de la mare, sempre, amb els correspondents informes mèdics (valdria el del metge de capçalera).

A la pràctica, aquest dictamen suposa que el Departament de Salut es pronuncia a favor d'una llei de terminis en la interrupció voluntària de l'embaràs. Els experts que han confeccionat aquest estudi per encàrrec de la Generalitat no són partidaris de condicionar el dret d'avortament a la situació socioeconòmica de la mare. I formulen una altra petició molt significativa: que els centres públics practiquin tots els avortaments legals.

Tenint en compte que als hospitals públics només es fan el 2,6% de tots els avortaments, demanen que cada hospital s'hagi de fer càrrec de tots els casos legals que es detectin al mateix centre per evitar que les mares hagin de pagar el servei d'una privada.

El Comitè Consultiu de Bioètica demana que es fixi en 16 anys la majoria d'edat per decidir si s'avorta. Els experts recomanen oferir consells sobre salut sexual i reproductiva a les dones que decideixin avortar, però l'«assessorament» ha de ser el més neutre possible. Així mateix, reclamen polítiques d'educació sexual més efectives, en especial, vers les dones immigrants. Salut incorporarà ja les recomanacions per a les que té competències.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento