Grups de ‘nòmades urbans’ ocupen places i bancs de Ciutat Vella de Barcelona

  • Els veïns de la Barceloneta denuncien que són violents.
  • Alguns es plantegen fer patrulles de vigilància.
  • També n'hi han al Raval.

Una onada d'indigents ha convertit alguns dels espais a l'aire lliure de Ciutat Vella en la seva casa, especialment, a la Barceloneta i el Raval. El fet no és del tot inusual. Cada estiu, amb l'arribada de les primeres calors, hi acostumen a acampar. Són els nòmades urbans.

El pitjor de tot és que són força violents
Però enguany ha estat pitjor al barri mariner. La quantitat de sense sostre que han acampat a les places Hilari Salvador o Poeta Boscà, o pels voltants de la platja superen el d'anteriors estius. «N'hi ha més de 40», ha explicat a
20 minutos Manel Moscat, de l'Associació de Veïns de la Barceloneta. Però, el pitjor de tot, és que són força violents. Quan pidolen, ho fan molt agressivament, «assetgen», denuncien els veïns de la zona.

Alguns comerciants del barri s'han plantejat, inclús, fer patrulles urbanes de vigilància. Però la mesura no agrada a les associacions de veïns del barri. Emília Llorca, de l'AVVV L'Òstia,es nega rotundament a donar suport a la inciativa. «Crec que és una mesura feixista», afirma.

Un operatiu diari ha tractat d'evitar les pernoctacions al carrer
Per la seva banda, l'Ajuntament de Barcelona va reconèixer ahir l'existència d'aquests
indigents nòmades. I afirma que durant l'estiu s'ha dut a terme un operatiu per intentar frenar el seu incivisme. «Un operatiu diari ha tractat d'evitar les pernoctacions al carrer», justifica.

També han afegit que les patrulles de proximitat que han treballat a la zona han imposat un «bon número de sancions administratives per fer necessitats fisiològiques a la via pública». El consistori i els comerciants de la Barceloneta es reuniran avui per intentar solucionar el conflicte. Al Raval, els veïns també s'han queixat de la presència de nòmades als Jardins de Sant Pau del Camp.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento