Els catalans estan apàtics i perplexos per la falta de bones infraestructures

  • L'economia ja no és capdavantera.
  • Ho diu l'Associació Catalana de Sociologia.
L´economia ja no és capdavantera. El 2006 va ser un «any històric». Dotze mesos després, Catalunya era «un país perplex». Ho diu l´Associació Catalana de Sociologia, que mesura bé cada paraula. I per «perplexitat» entén un estat de confusió, de vacillació, en què no se sap què pensar o com sortir d´una situació difícil.
La presa de consciència que Catalunya ha deixat de ser el motor de l´economia
L´any va ser intens: «dèficit de les infraestructures» i «sobretot el desgavell de les obres per a l´arribada de l´AVE», indica la filial de l´
Institut d´Estudis Catalans. A la perplexitat s´ha arribat per tres camins. Primer: «la presa de consciència que Catalunya ha deixat de ser el motor de l´economia i de la modernitat a Espanya». A tot això s´afegeix que 13 anys de bonança han estat insuficients per reduir la pobresa i millorar la competitivitat.

Segon: «S´ha de fer front a una nova onada immigratòria de cultures més llunyanes», constaten. I tercer, la introducció de «nous dilemes culturals» i la posada a prova dels «referents col·lectius tradicionals», en mig d´una onada de canvis tecnològics.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento