La nova Gran Via de Barcelona es malmet per l’incivisme i el poc manteniment

Gespa malmesa en la nova Gran Via.
Gespa malmesa en la nova Gran Via.
C. R.
Gespa malmesa en la nova Gran Via.

Els habitants del tram semicobert de la Gran Via a Sant Martí des de l'any passat suporten ara menys sorolls derivats del fort trànsit, tenen més ponts que connecten els diferents barris, així com més zones d'esbarjo i un tramvia. Però, això no amaga que l'obra ja acumula desperfectes visibles, derivats de l'incivisme, la falta de manteniment i, també, d'un mal ús del mobiliari urbà.

I és que, malgrat les millores, alguns elements es comencen a ressentir amb més rapidesa de l'esperada en una obra tan nova. Molts fanals i també senyals de trànsit estan malmesos en topar-hi els vehicles. A més, els espais de sorra inicialment pensats com a zona de descans i d'esbarjo es fan servir diàriament com aparcament improvisat i indiscriminat. Ho denuncien els usuaris, com ahir explicava una veïna de la zona, Maria Dolors, de 66 anys, que titllava aquest hàbit «diari» d'aparcar on no toca «d'acte incívic». I ho fa tothom, fins i tot, els vehicles de serveis municipals.

La conseqüent degradació de la sorra i del mobiliari adjacent fa plantejar a l'Ajuntament «alguns canvis» per parar els desperfectes «deguts al mal ús intensiu que se'n fa» i també al «disseny» que s'ha emprat, segons va reconèixer ahir a 20 minutos el director de Serveis Tècnics del districte, Felip Linares. Eduardo, de 23 anys, un altre veí afectat, enumerava ahir més desperfectes: fonts espatllades, semàfors trencats, arbres morts i solcs a l'alçada del carrer Espronceda.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento