Els radars pels qui passin de 50 km/h s’estrenen dilluns

Estaran a la Meridiana, la Via Augusta, la Diagonal i la ronda del Mig. L’Ajuntament no descarta posar-ne de nous si frenen la velocitat mitjana
Barcelona ja té set radars més per assegurar-se que cap vehicle no superi els 50 km/h a les entrades de la ciutat. Els nous aparells ja s’han instal·lat, però no començaran a funcionar fins dilluns. Els nous radars són a les vies d’accés a la ciutat i només capten la imatge dels vehicles que hi entren i no dels que en surten. La intenció és recordar als conductors que deixen enrere una via ràpida per entrar en zona urbana, on cal «adequar la seva velocitat».

Tots els nous aparells, tal com fixa la llei, estan anunciats amb cartells un centenar de metres abans.

Avinguda Diagonal.- És a l’alçada del carrer de Torre Melina. Només d’entrar a la ciutat.

Avinguda Meridiana.- A l’alçada de Rio de Janeiro.

Via Augusta.- N’hi ha un després dels túnels de Vallvidriera.

Ronda del Mig.- En aquesta via n’hi ha quatre, dos en cada sentit de la circulació. Tots són dins del túnel de Badal.

El regidor de Seguretat i Mobilitat, Jordi Hereu, va destacar que els radars de les rondes han reduït en un 35% els accidents des de la seva instal·lació. Hereu va explicar que estudiaran si els nous radars serveixen per «reduir la velocitat mitjana en vies urbanes» i que després decidiran si en posen més. La velocitat és un dels punts a combatre segons la Carta Europea de Seguretat Viària.

A 75 km/h retirada de carnet

Tots els nous radars, tret dels de la ronda del Mig, fan la foto quan el vehicle supera els 50 km/h. Si la velocitat és un 30% superior, és a dir, si el cotxe va a 65 km/h, la sanció pot ser de fins a 300 euros. Quan la velocitat supera un 50% la màxima permesa (75km/h) la sanció pot comportar la retirada temporal del carnet de conduir. La Generalitat vol endurir més la llei  i demana que es pugui jutjar per la via penal els conductors que superen en un 50% la velocitat màxima permesa.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento