L’autovia A-2 guanya un 44% d’usuaris el seu primer any

A costa de l’autopista de peatge. El trànsit de l’A-2 en el tram de la demarcació de Lleida ha augmentat un 44% durant el primer any en què l’autovia ha estat acabada.
Segons el control que Foment té instal·lat a Tàrrega (Urgell), cada dia hi circulen 31.000 vehicles. Igualada (+18%) i Martorell (+5%) s’han vist beneficiats per l’obertura del tram entre la Panadella i Santa Maria del Camí. L’altra gran via que comunica Barcelona i Lleida, l’autopista AP-2, ha vist com l’alternativa gratuïta li ha arrabassat un 4% del trànsit entre l’agost i el gener, segons la concessionària Acesa. La circulació per l’autopista ha estat variable (entre el -10% de gener i el -2% d’octubre).

Els transportistes han deixat de circular per l’autopista: «És més barat perquè no paguem peatges i és més ràpid perquè hi ha menys quilòmetres», explica el president dels transportistes catalans, Pedro Bermúdez. Els transportistes també han canviat l’antiga nacional per la nova autovia.

Menys activitat

L’àrea de servei de la Panadella va acomiadar 10 treballadors dels 76 perquè s’hi menjava menys i s’hi posava menys benzina. L’activitat s’ha recuperat i ara ja n’hi ha 74. En el conjunt de la població, el seu alcalde assegura que els comerços venen «entre un 20 i un 30%» menys que fa un any.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento