Els hospitals de Barcelona perden uns 700 llits per les obres de l'estiu

Prop de 715 llits d'hospitals dels quals depèn la ciutat de Barcelona tancaran aquest estiu per fer obres i remodelacions, tot aprofitant la menor activitat. Són una mica més del 15% de les places.

«Esperem l'agost cada any, quan baixa l'activitat, per fer millores o manteniments», va explicar la Montserrat Figuerola, directora d'Afers Assistencials de l'Institut Català de la Salut (ICS).

Centre a centre

Hospital de Sant Pau: De 605 llits en tanquen 103, sobretot per la baixada d'activitat.

Clínic: 150 de les 850 places no estaran operatives l'estiu.

Hospital de l'Esperança-Mar: Dins del pla d'ampliació del centre, 40 llits dels 431 tanquen. Els pacients es desvien.

Vall d'Hebron, Trias i Pujol i Bellvitge: Aquests centres pertanyents a l'ICS tanquen «entre un 10 i un 15%» dels 2.812 llits que sumen plegats. Salut no facilita dades separades. La xifra és igual a Viladecans, Joan XXIII (Tarragona), Verge de la Cinta (Tortosa), doctor Trueta de Girona i Arnau de Vilanova (Lleida).

Parc Taulí: Fora de la ciutat de Barcelona, a Sabadell deixen de funcionar 87 places hospitalàries de les 799 que té.

Hospital de Terrassa: L'aturada de l'activitat permet tancar 60 dels 400 llits.

«El moment àlgid és de l'1 al 15 d'agost. Renovem instal·lacions, material elèctric, pintem, posem protectors, es posen rentamans en habitacions que no en tenen...», comenta Figuerola. Les habitacions queden lliures (vacances de metges i els pacients opten per altres mesos per operar-se), però les Urgències mantenen l'activitat.

D'altra banda, Badalona Serveis Assistencials, en el pla 2008-11, preveu ampliar serveis (geriatria, per exemple), vetllarà perquè malalties importades no s'estenguin aquí, s'obrirà a la participació ciutadana i treballarà per retenir professionals de més vàlua.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento