El Batxillerat tindrà sols dues hores de Religió voluntàries

  • Aprovat el decret que permet cursar l'ensenyament en tres anys.
  • Es prima les matèries d'especialitat.
  • Hi haurà tres branques: Humanitats, Ciències i Arts.

L'assignatura de Religió al primer curs de Batxillerat serà finalment voluntària. La cursaran els alumnes que vulguin, faran dues hores setmanals i s'avaluarà, però, si bé caldrà aprovar-la, com una més, la nota no computarà per a la nota de tall. La presència d'aquesta matèria dins el currículum va aixecar el suport de milers de pares d'escoles privades i la crítica d'altres tants que aposten perquè l'escola sigui laica. El decret de Batxillerat, aprovat ahir pel Govern, entrarà

en vigor el proper setembre. De les 30 hores setmanals, 14 corresponen a la part comuna i 16, a les matèries de modalitat.

Tots els alumnes cursaran Català (2 hores), Castellà (2) i Anglès (3), així com Tutoria (1) en els dos cursos. En primer, Educació física (2), Filosofia (2), Ciències per al món contemporani (2) i Religió (2), que no suma. En segon curs, a més a més, Història de la Filosofia (3) Història (3) i el Treball de Recerca. Guanyen pes les opcionals: quatre matèries, cadascuna de quatre hores. A partir del proper curs

hi haurà tres branques: Humanitats i ciències socials, Ciències i tecnologia i Arts (articulada al seu temps en dues modalitats).

Els instituts hauran d'oferir, entre les optatives, pràctiques de 140 hores i una optativa de Filosofia. Per superar el primer curs només es podrà tenir una o dues assignatures pendents. Si se'n suspenen tres o quatre, l'alumne pot optar per un curs on aprovar les suspeses i un parell del segon curs. Caldria un tercer any per acabar el Batxillerat. A partir del proper curs, 20 dels 46 instituts on s'imparteix el Batxillerat nocturn deixaran de donar-lo.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento