Cada dos dies es denuncia un menor maltractador a Barcelona

  • La Fiscalia ha obert procediments contra 142 nois per lesions a familiars.
  • I a 80 més per violència domèstica.
  • Hi ha agressions físiques i verbals.

Només a Barcelona, cada dos dies un jove menor d'edat és denunciat per maltractament. Són més de 180 nois i noies menors de 18 anys que han comès delictes de violència domèstica i de gènere o, dit d'una altra manera, estan acusats de maltractar els seus familiars o parelles.

El darrer any, la Fiscalia de Menors de Barcelona ha iniciat procediments legals contra 142 menors per delictes de maltractament i lesions dins de l'àmbit familiar i uns altres 80 més per violència domèstica (sense especificar si es tractava d'agressions a parelles o familiars).

Segons les darreres dades recollides a la Memòria de la Fiscalia General de l'Estat del 2006, un total de 185 joves que depenen de la Fiscalia de Menors de la província de Barcelona, van ser denunciats per aquest tipus de delicte en l'àmbit domèstic.

A tot Espanya, 2.607 menors van passar pels tribunals per haver maltractat parents o nòvios. Encapçalen el llistat pel que fa al nombre de casos les províncies d'Alacant, València i Las Palmas de Gran Canària. Barcelona concentra el 7% del total espanyol.

Ara bé, pel que fa a la resta de Catalunya, segons les dades de la Fiscalia General de l'Estat, el nombre de menors maltractadors denunciats és molt menor. A la província de Tarragona van ser-ne 54; a la de Girona, 16, i només set a la de Lleida.

Des de la secció de Menors Reforma de la Fiscalia Provincial de Barcelona, s'ha comprovat com els darrers anys s'ha mantingut el nombre de casos denunciats, tot i que el 2001 hi va haver un increment de les denúncies donat que es va crear un delicte específic per faltes de lesions. La majoria d'aquests casos es refereixen a una agressió física, però hi ha prop d'un 20% en què es denuncia agressions verbals i prop d'un 13% més en què s'hi afegeix un objecte intimidador.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento