Prop de 200.000 alumnes catalans se’n van a casals i colònies

  • Uns 15.000 menors passaran un milió d'hores menys davant del televisor i la videoconsola.
  • Pares i mares denuncien que les activitats són massa cares.

Acabades les classes, els alumnes catalans treuen els llibres de la motxilla per encabir-hi el banyador, les xancletes i la crema solar. Són prop de 200.000 nens i adolescents, segons xifres de la Secretaria de Joventut de la Generalitat, els que marxaran de colònies, camps de treball o a casals d'estiu durant els propers mesos.

La difícil compatibilització dels horaris laborals dels pares i mares amb els escolars dels seus fills fa que any rere any incrementi el nombre d'inscrits a aquest seguit d'activitats culturals, esportives o d'educació en el lleure, tal com apuntava ahir el president de la Fundació Catalana de l'Esplai, Josep Gassó.

Ara bé, en base a un estudi recent, Gassó insistia que actualment els nens i nenes van menys als esplais i, en canvi incrementa la despesa familiar en aparells electrònics, com ara televisors o videoconsoles. Precisament, la Fundació calcula que aquest estiu uns 15.000 menors passaran un milió d'hores menys davant la tele i la consola, tot seguint la campanya Play o esplai?, que va començar ahir.

Els casals i colònies suposen una elevadíssima despesa per als pares, tal com denunciava ahir la Federació d'Associacions de Pares i Mares de Catalunya (Fapac). La seva portaveu, Yolanda Españó, apuntava que cada família ha de gastar un mínim de 700 euros per mes i nen. «Si tenim en compte una família tipus de dos nens, la despesa és de 1.400 euros, que és tot un sou», criticava Españó.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento