Algunes escoles han cobrat aquest any fins a 500 euros extres als pares

  • No totes les famílies poden assumir aquesta despesa.
  • La Fapac denuncia que las "quotes voluntàries" es converteixen en "necessàries"-

"L´ensenyament bàsic és obligatori i gratuït". La majoria de pares pensaran que l´article 27.4 de la Constitució Espanyola no es compleix en el seu cas. Durant el curs que tot just acaba aquest mes, els pares han pagat

entre 400 i 500 euros per cada fill matriculat en Secundària (100 menys a la Primària) en concepte d´extres: quota de material i excursions o colònies, segons els càlculs de la
Federació d´Associacions de pares i mares de Catalunya (Fapac) a partir d´una enquesta a 150
ampes.

Menys inversió ordinària

"A tot això cal afegir el menjador (90 euros mensuals), la guarderia (a partir de sis euros per hora) o els llibres de text (uns 100 euros)", apunta el president de la Fapac, Walter García-Fontes.

Aquestes despeses es poden evitar si es reaprofita el material escolar o si la família té més temps per atendre els descendents. Un 93% dels centres cobra quotes de material als alumnes; la majoria entre 30 i 100 euros, però alguns més.

García-Fontes va denunciar que les inversions ordinàries en educació s´han reduït d´un 3,5% i això obliga a pressionar més les quotes.

Per a la Fapac, les aportacions econòmiques ("voluntàries però majoritàries") són necessàries per al "funcionament bàsic" dels centres però vulneren "el dret a l´educació equitativa i de qualitat". Tots no poden pagar-les.

Tres mesos sense clase i a casa

Els pares també demanen que les vacances d'estiu es retallin a dos mesos perquè es perden el hàbits i perquè no hi ha alternativa de franc on portar els fills les últimes setmanes de juny i les darreres de setembre.

Aixì en el cas de que n'hi hagi perquè un 60% dels centres de Primària no ofereix casals d'estiu mentre que la xifra és menor per a Secundària. El preu: uns 80 euros/setmana.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento