Un de cada quatre nens de Barcelona creua el carrer amb el semàfor vermell

  • Segons un estudi fet a cada districte de la capital.
  • Són menors de 13 anys i no veuen cap risc en creuar el carrer jugant amb el disc en vermell.
  • El 90% són conscients de que això suposa un perill.
  • CONSULTA AQUÍ MÉS NOTÍCIES DE BARCELONA.

En plena campanya municipal d´advertència sobre el perill de travessar els passos de vianants, un estudi elaborat a 10 escoles de Barcelona, una per districte, a alumnes de 1r a 6è de Primària, entre 5 i 12 anys d´edat, alerta que només el 75%, uns 68.037 nens, perceben com a perilloses conductes viàries tals com travessar un semàfor en vermell per a vianants. La resta, 22.679 no ho consideren un risc greu.

La conducta que menys perillosa consideren els nens és creuar fent ziga-zagues, en diagonal, el pas de vianants mentre el semàfor es posa en intermitència d´alerta.

Si a això s´afegeix que altres estadístiques colloquen els atropellaments com la principal causa de morts en accidents de trànsit a Barcelona, per al consistori és ara una prioritat l´educació viària dels més petits en detectar-ne aquestes conductes de risc en creuar els semàfors.

Requerits sobre les conseqüències de les seves accions, el 90% dels joves enquestats a les escoles de la ciutat sap que poden ser atropellats si mantenen aquestes conductes perilloses. Però travessar un pas de vianants jugant, per a ells, no representa un gran perill.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento