La nova línia de tramvia unirà Badalona i Sant Adrià a partir de dilluns

  • El nou tram connectarà la T4 amb la T5 i estrena una parada a la Rambla de la Mina.
  • Es calcula que l'aprofitaran 3.000 usuaris.

Les línies T4 i T5 del Trambesòs quedaran unides a partir de dilluns per una altra de nova, la T6. El nou tram connectarà, d'aquesta manera, Badalona amb Sant Adrià de Besòs amb tramvia i suposarà l'estrena d'una parada al barri de la Mina.

La T6, que ja ha funcionat en proves durant les últimes setmanes, recorre una distància de 4,6 Km i passa per vuit estacions tenint com a origen i final el baixador del Gorg (T5) i de l'Estació de Sant Adrià (T4). Concebuda com a una «línia llençadora per relligar Sant Adrià i Badalona», segons va exposar ahir el secretari de Mobilitat, Manel Nadal, tindrà una freqüència de pas de vint minuts.

L'Autoritat del Transport Metropolità (ATM) preveu que tindrà entre 2.000 i 3.000 usuaris diaris, una xifra relativament petita tenint en compte que la T4 en té 16.000 i la T5 uns altres 8.000. Argumenten que farà un «ús social» i connectarà amb dues estacions de metro (Sant Roc i Gorg) i amb una altra de Rodalies (Sant Adrià). L'obra ha costat 13 milions d'euros, tenint en compte la urbanització de la Rambla de la Mina.

D'altra banda, per a la connexió del Trambesòs amb el Trambaix caldrà esperar, segons Nadal, a què es modifiqui el Pla Director d'Infraestructures, tot i que «ja està damunt la taula», va dir.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento