Quatre de cada 10 alumnes de Batxillerat no fan la Selectivitat

  • Uns perquè no han aprovat i altres perquè prefereixen continuar els estudis a la Formació Professional.
  • Avui comencen la Selectivitat 25.000 alumnes.
  • CONSULTA AQUÍ MÉS NOTÍCIES DE LA TEVA CIUTAT.

Avui comencen les proves de Selectivitat 24.833 estudiants, la immensa majoria procedents del Batxillerat (24.197). No són molts, perquè dels 39.500 matriculats que hi havia al segon curs de Batxillerat, només concorren a les PAU el 61,3%. Això vol dir que hi ha 15.303 que es queden al camí. D'aquests últims, i tenint en compte les estadístiques oficials dels darrers vuit cursos,

tres quartes parts no es presenten a la Selectivitat perquè han suspès al Batxillerat i la resta decideix no fer les proves d'accés a la universitat, tot i poder.

La xifra de presentats és "baixa" i "endèmica", segons va assegurar a 20 minutos ahir el president de l'Associació de Directius de Centres de Primària i Secundària públics, Carles Mata. Cal tenir en compte que el Batxillerat "està molt pensat per anar a la universitat".

Tercer any

"La majoria dels que suspenen fa un tercer any de Batxillerat, tal com s'implantarà a partir del proper curs 2008-09. Es matriculen d'assignatures soltes (fins a tres pendents) i a l'any següent s'hi presenten", comenta Mata.

El director demana al departament d'Educació la creació d'un segon tipus de Batxillerat pels alumnes que volen saltar a un grau superior de Formació Professional, vist que el grau mitjà encara "està poc prestigiat". D'aquesta manera, alguns alumnes opten pel Batxillerat com a via d'accés al grau superior d'FP.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento