La radiació solar ha igualat la de l'estiu a conseqüència de la sequera

  • Els raigs ultraviolats han estat d'intensitat molt alta l'abril i han arribat a un índex propi del juliol.
  • Les pluges van baixar-lo, però ja ha tornat a pujar

Fa tan sols un mes estàvem patint les mateixes radiacions ultraviolades que a ple estiu. Els mesos seguits sense pluges han fet que l'índex assolit d'aquests raigs els primers mesos de l'any hagi superat fins a un 36% la mitjana històrica. L'acumulació de

raigs ultraviolats (UV) causa l'envelliment de la pell, a banda de generar taques o provocar, fins i tot, càncer a l'epidermis. Per això cal una protecció, que la majoria de ciutadans no han usat durant els mesos passats.

A final d'abril, es va arribar a diari a un índex 8 de Radiació Ultraviolada B, considerat com a «molt alt» pels experts. A principi de maig es va assolir un índex 9, propi dels mesos de juny i juliol, segons l'estadística de l'Agència Estatal de Meteorologia.

Índex alt durant mesos

«L'entrada de fronts al maig explica el descens dels raigs ultraviolats» registrats a l'observatori de la Pl Universitat, exposava el cap d'Observació del Centre Radiomètric Nacional, José Montero.

A finals de maig es va arribar a nivells baixos i moderats per les pluges, però el juny s'ha tornat a un índex 8, propi d'aquesta època de l'any.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento