El tramvia obliga a tenir canvi en monedes per comprar les targetes

Les màquines expenedores també deixen pagar amb targeta de crèdit, però no amb bitllets per evitar robatoris. Hi ha parades del TramBesòs on és impossible trobar algú que faciliti canvi.
Una de les parades del TramBesòs on és difícil trobar algun establiment que doni canvi.
Una de les parades del TramBesòs on és difícil trobar algun establiment que doni canvi.
Jordi Soteras
Una de les parades del TramBesòs on és difícil trobar algun establiment que doni canvi.
Comprar un bitllet senzill (1,15 euros) en una de les màquines expenedores del tramvia pot ser fàcil, però, a partir de la T-10 (6,30 euros)i de la resta d’abonaments més cars, pot resultar una tasca difícil, ja que no admeten el pagament amb bitllets i obliguen a fer-lo amb targeta de crèdit o monedes (la T-Trimestre val 112 euros).

Segons ha assegurat a 20 minutos TRAM, l’empresa gestora del servei, només hi ha aquestes dues opcions de pagament per a evitar vandalisme, ja que les màquines són a l’exterior i és una «temptació molt gran tenir màquines que acceptin bit-llets». Però, molts usuaris, com Francesc Duran, consideren que si els vàndals volen obrir la màquina, ho faran hi hagi monedes o bitllets.

Anar a buscar canvi

Tot i que hi ha viatgers que porten la targeta del metro i no l’han de comprar a l’estació del tramvia (els bitllets estan integrats i serveixen per a diversos mitjans de transport), són molts els que no tenen prou monedes o no tenen targeta de crèdit per a comprar el seu títol.

En aquests casos, TRAM proposa anar a buscar canvi. Però aquesta senzilla acció es converteix en una odissea si ens trobem a parades com Can Llima o Fòrum (del TramBesòs), ja que als voltants no hi ha establiments on canviar bitllets per monedes.

Maria agafa cada dia el TramBesòs. «Més d’un cop hi he pujat sense pagar perquè no  tenia monedes i no hi ha res a prop per a poder canviar bitllets», afirmava ahir. Andrés Rubio, un altre usuari, creu que les màquines haurien d’agafar bitllets petits.

Què en penses?

Escriu-nos a noesven@20minutos.es, per fax 93 470 62 57 o per correu  a plaça Universitat, 3, 7è 3ª. 08007. Barcelona

Es recupera la dona atropellada

L’anciana de 82 anys atropellada dilluns pel TramBaix a l’Hospitalet evoluciona favorablement i podria rebre l’alta en tres dies, segons l’Hospital de Bellvitge. L’accident  va passar entre les estacions de Ca n’Oliveres i Can Rigalt quan la dona, M.P.P.P., travessava les vies per un pas de vianants amb el semàfor en vermell. D’altra banda, ahir al matí es va produir una fuita d’aigua a Diagonal-Selva de Mar que va fer aturar el servei del tramvia una estona.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento