La banda sonora balcànica

  • Actuen a la plaça del Rei Boban i Marko Markovic.
  • Són els autors de les bandes sonores dels films d'Emir Kusturica.
  • Participen a la Nit del Diàleg a la plaça del Rei.
La orquesta de Boban y Marko Markovic, una fanfarria serbia
La orquesta de Boban y Marko Markovic, una fanfarria serbia
ARCHIVO
La orquesta de Boban y Marko Markovic, una fanfarria serbia

Casaments i tota mena de celebracions a Sèrbia s’acompanyen dels mateixos compassos provinents de les brass bands autòctones. La més coneguda a nivell internacional, la Boban i Marko Markovic Orkestar, actuarà aquesta mateixa nit a la plaça del Rei, dins de la Nit del Diàleg promoguda per l’Any Europeu del Diàleg Intercultural a la Mediterrània del qual 20 minutos forma part del seu consell promotor. La Nit del Diàleg es duu a terme avui de manera simultània a 37 països.

A Barcelona sonaran les trompetes de Marko i Boban (també veu) que han acompanyat les imatges de cine d’Emir Kusturica als títols Gat blanc, gat negre; El temps dels gitanos i Underground.

D’aquí van sortir dos àlbums que van gaudir de certa acceptació discogràfica la passada dècada dels noranta. Boban Markovic és valorat, a més, per unir en un mateix escenari dos instruments dels Balcans: la trompeta i el violí. A partir de les 20.00 hores. Gratis. Més informació a www.bcn.cat.

Tarda i nit obertes al diàleg

La plaça del Rei serà testimoni, a més del concert de cloenda, del lliurament dels premis del concurs de relats sobre interculturalitat a Catalunya (19.00 h). Tindrà lloc també la Fira del Voluntariat que, a partir de les 16.00 hores, oferirà més música, teatre i circ. Tot, d’accès lliure.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento