La defensa de l'acusat del crim de la viuda de l'expresident de la CAM demana un juí a porta tancada

  • ALACANT, 14 (EUROPA PRESS)
L'únic processament del cas Sala, Miguel López, presumpte autor de la mort de la seua sogra, María del Carmen Martínez, viuda de l'expresident de l'extinta Caixa d'Estalvis del Mediterrani (CAM) Vicente Sala, en el control de seguretat dels jutjats d'Al
L'únic processament del cas Sala, Miguel López, presumpte autor de la mort de la seua sogra, María del Carmen Martínez, viuda de l'expresident de l'extinta Caixa d'Estalvis del Mediterrani (CAM) Vicente Sala, en el control de seguretat dels jutjats d'Al
Joaquín Reina - Europa Press

El juí contra contra Miguel López, únic acusat de l'assassinat de la seua sogra, María del Carmen Martínez, viuda de l'expresident de la CAM, Vicente Sala, comença aquest dilluns, després de quedar constituït el jurat popular, i després que la magistrada-presidenta es pronuncie sobre la petició de la defensa que la vista se celebre a porta tancada.

El crim de María del Carmen Martínez va ocórrer el 9 de desembre del 2016. Sobre les 13.30 hores han quedat seleccionats els onze membres del jurat -sis dones i tres homes- i els dos suplents, un home i una dona.

A les 16.00 hores està previst que es reprenga la sessió i serà aleshores quan la magistrada dictamine sobre la petició de defensa perquè el juí se celebre a porta tancada. Amb posterioritat, les parts llegiran els seus escrits provisionals.

A Miguel López, que arribava a la seu judicial de Pardo Gimeno passades la 9.00 hores acompanyat de la seua germana, se li acusa de ser l'autor material dels dos tirs al cap que van acabar amb la vida de la seua sogra, quan la dona va anar a arreplegar el seu vehicle al concessionari de cotxes Novocar que aleshores ell regentava.

El trasllat des de la sala del Tribunal del Jurado de l'Audiència Provincial d'Alacant a la seu de Pardo Gimeno obeeix a l'interés que ha despertat el procés, per al qual s'han acreditat prop de 30 mitjans.

Miguel López, marit de la filla xicoteta de María del Carmen Martínez, s'enfronta a l'acusació d'assassinat amb l'agreujant de parentiu i tinença il·lícita d'armes. El fiscal i l'acusació particular, en nom del fill major de la víctima, Vicente Sala, sol·liciten 24 anys i mig de presó: 23 anys assassinat i 18 mesos per tinença il·lícita d'armes.

La defensa de Miguel López demana l'absolució per falta de proves en al·legar que no s'ha trobat l'arma, no es va trobar ADN seu en l'escena del crim, no s'ha provat que estiguera en el concessionari en el moment del succés i tampoc s'han trobat restes de pólvora en les seues mans ni en la seua roba.

Es planteja com a possible mòbil l'enfrontament pel repartiment del patrimoni familiar, després que la viuda de Vicente Sala cessara els Consells d'Administració de Sanar Internacional i la Companyia Espanyola de Resines i nomenara al seu fill major, Vicente Sala, president de les dos companyies. A més, van rebutjar el repartiment de dividends proposat el que afectava directament Miguel López i la seua esposa, Fani Sala, la filla menor.

L'acusat està previst que declare aquest dimarts; el dimecres 16, Vicente Sala, el fill major de la víctima, i el dijous 17, les tres filles: Mar, Tania i Fani Sala. Les dos primeres van ser expulsades de la causa per falta d'activitat en l'acusació particular. A més, el mateix dijous declara la germana de la víctima.

Al llarg del juí -assenyalat per a 18 sessions- està previst que declaren tres desenes de testimonis, més d'una trentena de pèrits, un metge forense, 15 policies nacionals i dos locals.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento