Un nou incendi desallotja 300 vivendes de Sant Boi

Es cremen 100 hectàrees. Van evacuar part de tres urbanitzacions. El veïns havien demanat tallafocs i neteges de la muntanya, però no en van fer cas
.
.
Foto
.
Hores després que els Bombers donessin per extingit el gran incendi forestal de la Catalunya central, les flames van tornar a aparèixer a mitja tarda d’ahir. En aquesta ocasió, el foc es va originar en una zona muntanyosa entre els termes municipals de Viladecans i Sant Climent de Llobregat. El vent i la sequedat de la vegetació van contribuir a la ràpida propagació de les flames.
 
A través de la carena el foc va arribar a Sant Boi, a tocar del barri de Marianao i de l’ermita de Sant Ramon.
 
Malgrat l’esforç dels 17 mitjans aeris i 57 terrestres que van acudir a la zona de l’incendi, les flames van obligar a desallotjar unes 300 cases de tres urbanitzacions,  els Canons, les Orioles i Can Paulet, a Sant Boi. Els veïns van tornar a casa al vespre. Algunes vivendes van resultar afectades.
 
La presència de línies elèctriques a la zona va fer plantejar el tall a 100.000 abonats dels municipis de la rodalia. Al final, el tall es va fer però no va afectar els usuaris. Se sospita que el foc que va cremar 100 hectàrees, podria haver estat provocat.
 
Els veïns van demanar la dimissió de l’alcaldessa de Sant Boi, Monserrat Gibert (PSC), per no haver atès les peticions de neteja de la muntanya i de fer tallafocs que reclamaven feia mesos.
Mostrar comentarios

Códigos Descuento