Comunitat Valenciana

Puig: "Desobediència civil i legitimitat democràtica són un fet contradictori"

  • El president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, ha advertit aquest dimecres que la desobediència civil i la legitimitat democràtica són "un fet contradictori" i ha recalcat que des de l'Estat "no es pot cridar a destruir les bases de l'Estat" perquè és una "contradicció 'in terminis'".
El president de la Generalitat, Ximo Puig, en una imatge recent.
El president de la Generalitat, Ximo Puig, en una imatge recent.
JORGE GIL - EUROPA PRESS
El president de la Generalitat, Ximo Puig, en una imatge recent.

Puig s'ha pronunciat en aquests termes en declaracions als mitjans a Alacant en ser preguntat per com valora la crida a la desobediència civil que han realitzat algunes autoritats de Catalunya en el context de l'1 d'octubre i davant una eventual sentència condemnatòria en el cas del procés.

"La desobediència civil i la legitimitat democràtica són un fet contradictori. Quan un és el representant de l'Estat en una comunitat autònoma té unes obligacions i una legitimitat; si erosiona la seua pròpia legitimitat estem davant un problema que afecta la democràcia", ha considerat Puig.

Preguntat per si eixa crida és un "un pas més", ha manifestat que des de l'Estat "no es pot cridar a destruir les bases de l'Estat" perquè és "una contradicció 'in terminis'". Al seu juí, "més enllà de les grans al·locucions i l'espai de confrontació permanent, cal primer respectar la llei i, a continuació o al mateix temps, parlar" perquè la confrontació "no porta a cap part".

Segons Puig, açò és una cosa que "s'ha vist ja" pel que, en la seua opinió, "cal fer, com diuen alguns dirigents fins i tot de l'independentisme, un exercici de pragmatisme, d'aterratge en la realitat i no fer perdre més temps a la ciutadania en batalles estèrils". "Hi ha moltes persones que en la política estan beneficiant-se de la confrontació i això em pareix prou miserable", ha conclòs.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento