Una plaga de cuques afecta els veïns de l’Hospitalet

Els pugons es mengen les fulles dels arbres del barri del Centre i provoquen picors. A la zona més afectada hi ha prop de 200 nens fent activitats d’estiu
Aspecte que presenten les fulles afectades per la plaga de pugons de l’Hospitalet, ahir.
Aspecte que presenten les fulles afectades per la plaga de pugons de l’Hospitalet, ahir.
Jordi Soteras
Aspecte que presenten les fulles afectades per la plaga de pugons de l’Hospitalet, ahir.
Els arbres del barri del Centre de l’Hospitalet estan infectats per una plaga de pugons que, des de l’any passat, es mengen les seves fulles i produeixen picors a alguns veïns. La plaga ha afectat els carrers de Girona, Lleida i Bruc i a la vegetació de l’interior de l’escola d’Ausiàs March i de l’equipament de Joanot Martorell, que explota l’Associació Esportiva Centre Sant Feliu.
 
La proximitat de la plaga amb uns espais on hi ha nens i nenes ha provocat que alguns pares i mares es queixin d’aquesta situació.
 
Falta de fumigacions
 
Actualment, l’escola està tancada, però hi ha prop de 200 nens i nenes que fan activitats esportives a l’equipament Joanot Martorell. Una representant de l’entitat, Mati Hernández, va explicar que «aquest any encara no han vingut a fumigar» els arbres, cosa que ha provocat que s’estengui la plaga.
 
Hernández va recordar que l’estiu passat va succeir el mateix i que els problemes van venir al mes de setembre, quan alguns nens van patir picades. De moment, segons Hernández, «aquest any no hi ha hagut encara nens amb picades». Dins d’aquestes instal·lacions, on es fan campus d’estiu, hi ha molts arbres i matolls.
 
«No s’hi posen d’acord»
 
Mati Hernández, de l’Associació Esportiva Centre Sant Feliu, va explicar ahir que han avisat «moltes vegades l’Ajuntament», però que «és molt difícil que vinguin a fumigar». Hernández va lamentar que «no queda clar qui és el responsable» perquè, algunes vegades, els diuen que és feina del districte. La setmana passada van anar a podar alguns matolls i també van fumigar alguns arbres del carrer, però, segons els veïns, se’n van deixar molts altres.      
Mostrar comentarios

Códigos Descuento